Aktivitet e Ministrisë

Ministrja Bajrami priti në takim ambasadoren e Kroacisë, Marija Kapitanović

Prishtinë, 07/02/2017

Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Hykmete Bajrami, priti sot në takim ambasadoren e Republikës së Kroacisë në Kosovë, Marija Kapitanović.

Bashkëbisedueset folën lidhur me intensifikimin e mëtejmë të bashkëpunimit ndërshtetëror në fushën e ekonomisë ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Republikës së Kroacisë.

Ministrja Bajrami e informoi ambasadoren kroate rreth reformave ekonomike nëpër të cilat po kalon vendi si dhe për zbatimin e prioriteteve që ndërlidhen me agjendën e integrimeve evropiane, përfshirë edhe zbatimin e Marrëveshjes për Stabilizim Asociim me BE-në.

Nga ana e saj, ambasadorja Kapitanović shprehu gatishmërinë e qeverisë kroate për të mbështetur Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë dhe institucionet e Kosovës në implementimin e suksesshëm të masave që ndërlidhen me MSA-në si dhe në fusha tjera ekonomike.